0 0
Vasara dvelkiantis pyragas su keptomis braškėmis

Pasidalinkite socialiniuose tinkluose:

Arba tiesiog nukopijuokite nuorodą

Ingredientai

Pakoreguoti porcijas:
60g Sviestas
150g Medus
300g Filo tešla
150g Džiovintos spanguolės
150g Moliūgų sėklos
250g Šviežios braškės
1/2 v.š. Saulėgrąžų aliejus
25g Cukrus
50ml Degtinė Geriausiai tinka spanguolių arba aviečių degtinė. Vietoje degtinės galite naudoti brendį, konjaką arba romą – kiekvienas alkoholinis gėrimas uogoms suteiks savitų skonio natų.

Vasara dvelkiantis pyragas su keptomis braškėmis

Savybės:
  • Vegetariškas
Virtuvė:

Ingredientai

Receptas

Dalintis

Keraminė kepsninė Big Green Egg neįtikėtinai universali – tuo spėjo įsitikinti ne vienas grilio gerbėjas. Turint tokį maisto ruošimo prietaisą toks dalykas kaip kulinarinė rutina visiškai pasimiršta. Keraminėje lauko kepsninėje gimsta patys įvairiausi šedevrai, todėl ją galima naudoti visiems pietų arba vakarienės patiekalams, receptams ruošti, įskaitant ir desertą. Grilio mėgėjai dažnai nustemba sužinoję, kad Big Green Egg galima kepti net saldžiuosius patiekalus: pyragus, bandeles arba keksiukus. Tačiau vos išsiaiškinę visas šios kepsninės atveriamas galimybes su džiaugsmu skuba eksperimentuoti ir gardžiais patiekalais džiuginti artimuosius.

Kaipgi keraminė kepsninė virsta orkaite?

Visa paslaptis – tinkamai priderinti Big Green Egg priedai. Bene reikalingiausias yra convEGGtor – į kepsninę įstatomas laikiklis, sukuriantis barjerą anglių skleidžiamai kaitrai. ConvEGGtor išsklaido kaitrą, apsaugo kepamus ingredientus nuo tiesioginio karščio ir taip paverčia Big Green Egg puikiai funkcionuojančia lauko orkaite. Įdėjus convEGGtor belieka priderinti kitus priedus, pvz., kepimo akmenį arba groteles.

Big Green Egg kepsninėje iškepti desertai išsiskiria maloniu tik šiai kepsninei būdingu aromatu. Jei norite svečius arba namiškius nustebinti gardžiu vasarą primenančiu desertu, iškepkite filo tešlos pyragą su kvapniomis keptomis braškėmis. Pagyrų tikrai neatsiginsite!

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Pit Mitt BBQ pirštinė

 

Gaminimas: Žingsniai

1
Baigta

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 180 °C. Tuo tarpu ant viryklės prikaistuvyje arba nedidelėje keptuvėje išlydykite 50 g sviesto ir medų. Likusį sviestą panaudokite apvaliai maždaug 20 cm skersmens kepimo formai ištepti.

2
Baigta

Kepimo formą išklokite filo tešlos lakštu. Pasistenkite, kad krašteliai dar liktų išsikišę. Aptepkite tešlą lydyto sviesto ir medaus mišiniu. Ant viršaus plonu sluoksniu užbarstykite dalį spanguolių ir moliūgų sėklų. Vėl klokite tešlos lakštą, aptepkite jį sviestu bei medumi ir apibarstykite spanguolėmis ir moliūgų sėklomis. Taip kartokite tol, kol baigsis tešla arba įdaras. Paskutinį įdaro sluoksnį uždenkite išsikišusiais tešlos krašteliais ir aptepkite sviesto ir medaus mišiniu.

3
Baigta

Paruoštą kepti pyragą uždėkite ant įkaitusios Big Green Egg kepsninės grotelių. Uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite maždaug pusvalandį, kol pyragas dailiai apskrus.

4
Baigta

Tuo tarpu nuskabykite braškių kotelius, uogas nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę.

5
Baigta

Iškepusį pyragą nukelkite nuo grotelių naudodami Pit Mitt BBQ pirštinę ir palikite šiltai. Atsargiai išimkite groteles ir convEGGtor ir vėl įdėkite groteles. Ant jų uždėkite ketaus keptuvę ir įkaitinkite saulėgrąžų aliejų.

6
Baigta

Tuomet sudėkite paruoštas braškes ir pakepkite porą minučių. Apibarstykite uogas cukrumi ir užpilkite degtine. Kepinkite, kol skystis išgaruos.

7
Baigta

Filo tešlos pyragą supjaustykite gabalėliais ir patiekite su keptomis šiltomis braškėmis.

8
Baigta

Jei pyragas spės atvėsti, kol kepsite braškes, prieš patiekdami pašildykite jį ant Big Green Egg kepsninės grotelių. Paįvairinkite patiekalą kaušeliu vanilinių ledų.

Recepto apžvalgos

Kol kas apžvalgų nėra. Pateikite ją pirmieji...
Mėsainiai
Mėsainiai

Jūsų komentaras

TavoWEB Reklama

Jūsų reklama čia