Ingredients
-
100g Malta jautiena
-
100g Malta kiauliena
-
1 arb. š. Malti pipirai
-
1 valg. š. Alyvuogių aliejus
-
3 vnt. Salotos3 - 6 ir sauja rukalos
-
1 vnt. Svogūnai
-
2-3 vnt. Pomidorai
-
1 vnt. Marinuoti agurkai
-
2 valg. š. Garstyčios
-
4-6 riekelės Čederio sūris
-
2 val. š. Pomidorų padažas
-
1 arbat. š. Vyno actas
-
2 valg. š. Majonezas
Directions
Steps
1
Done
|
Į faršą įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Suformuokite rutuliukus ir juos suplokite. Būsimos hamburgerio mėsytės plotis turėtų būti iki 1 cm. Kepkite karštoje keptuvėje kol apskrus. Baigiant kepti, ant mėsytės uždėkite garstyčių ir dėkite čedario sūrio riekelę. Uždenkite keptuvės dangtį, kad sūris išsilydytų. |
2
Done
|
Pasiruoškite padažą: sumaišykite majonezą, pomidorų padažą ir vyno actą. |
3
Done
|
Kol kepa mėsytė, supjaustykite svogūnus žiedais ir juos apkepkite kol suminkštės. Pagardinkite juos druska. |
4
Done
|
Bandeles perpjaukite per pusę ir kiekvieną iš jų apskrudinkite keptuvėje (skrudinti tik perpjautąją bandelės pusę). |
5
Done
|
Sluoksniuokite hamburgerį: apskrudintos bandelės apatinę dalį aptepkite paruoštu padažu, dėkite keletą marinuoto agurkėlio griežinėlių, salotos lapą, rukolos žiupsnį, pomidoro griežinėlių ir vėl užpilkite paruošto padažo. Ant pomidoro griežinėlių dėkite karštą mėsytę su išlydytu čederio sūriu, užberkite apkeptų svogūnų. |